понеделник, 4 юли 2011 г.

Алуминиев парапет за тераса със закалено стъкло и страничен монтаж

Представям Ви алуминиев парапет,монтиран на къща в Панчарево.
Изискването на клиента е,терасата да се използва максимално.В този случай единствения монтаж е със странично захващане.Тъй като пълнежа на парапета е закалено стъкло 8мм,тежестта ще е голяма,монтажа трябва да е много здрав и сигурен.
При този монтаж се използват специални анкери,които трябва да влезнат в бетона минимум 10см. и да се фиксират със двукомпонентно химично лепило.На всеки носещ вертикал се монтират по два анкера,като разстоянието между тях колкото е по-голямо се получава по-голяма здравина.
Желателно е използването на усилени носещи колони ф40 със затворен вътрешен кръг.Този монтаж изисква анкерите във хоризонтална и вертикална ос да са максимално отвесирани,тъй като те дават и правата линия на ръкохватката.
След изграждането на конструкцията се монтират хоризонтално носещите профили за стъклата,които са от същия материал,който се използва за вертикалите.Захвата се прави с милиметрови болтове задължително!Накрая се монтират държачите за стъклото по конфигурация съгласувана с клиента.За по-добра визия на размерите на стъклата се взимат с минимална фуга,в случая 5мм.Крайния резултат е много здрав парапет със стилна визия и тераси изцяло на ваше разположение....

Няма коментари :

Публикуване на коментар